Close
Over mij

Ik ben Renske Straatsma, opgegroeid op Ameland en sinds jaren woon ik in Lemmer.

In 2007 ben ik gestart met de opleiding Sportmassage. Ik vond het zo leuk om, naast het werken met mensen met psychische klachten, ook met het lichaam te mogen werken, dat dit ook mijn enthousiasme heeft gewekt om hiermee door te gaan en op deze wijze mijzelf verder te ontwikkelen. Daarna volgden al gauw meerdere modules bij de DBA te Leeuwarden zoals Stoelshiatsu, Shiatsu Ryoho, Segmentale Massage Therapie, Voetreflexologie, Therapeutische Vorming.  Door die modules tezamen kreeg ik de titel Manueel Praktizijn®. De Shiatsu opleiding heb ik later nog compleet gemaakt met de Zen-style. Daardoor werd ik Advanced Shiatsu Practitioner. 

Ik heb mijn kennis en vaardigheden vergroot met Manuele Lymfedrainage via Evenwijs in Balk. Daardoor kreeg ik geheel andere inzichten over gezondheid en heb ik nog de Voedingscursus volgens orthomoleculaire principes gevolgd.  Ik houd mijn kennis en inzichten op peil door o.a. het volgen van themadagen bij Evenwijs. 

Het meest recent heb ik de opleiding VLOW® voor borstweefelbehandelingen gedaan via Lifestream Opleidingen te Amsterdam (2016). Ik heb gemerkt dat ik veel vrouwen écht kan helpen door het geven van borstweefselbehandelingen. Het effect is namelijk veelal dat de klachten verminderen en dat zij zich beter voelen na een behandeling! 

Inmiddels heb ik al de nodige ervaringen opgedaan met massages, behandeltrajecten en Shiatsutherapie. Zo ben ik inmiddels sinds 2013 mijn eigen praktijk gestart en deed ik o.a. mee met de Roparun in 2013, een non-stop marathon van Parijs naar Rotterdam alwaar ik als sportmasseur aan team Friesland was verbonden. Daarnaast masseerde ik ook meerdere malen tijdens evenementen als de Adventure Run en de Triambla op Ameland. 

Ik heb een vast dienstverband bij GGZ Friesland. In 1988 rondde ik de opleiding tot HBO-Verpleegkunde af. Daarna heb ik nog de post-hbo opleiding gedaan tot Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (1995). In 2013 deed ik de module Praktijkondersteuner in de GGZ, waardoor ik naast het werken met mensen met Persoonlijkheidsproblematiek ook nog een aantal jaren met heel veel plezier in een huisartsenpraktijk heb mogen werken. 

Wat het studeren voor mij nog enigszins meer bijzonder maakt is dat ik veel van deze opleidingen en modules samen met mijn tweelingzus Jits Metz Straatsma heb gedaan. Op die manier weten we steeds ons samenzijn, ons enthousiasme, leergierigheid, en het zgn. ‘nuttige met het aangename’ te combineren!

Renske Straatsma