Close

Behandelingen

Massagetherapie

Massage over het algemeen is bedoeld om de doorbloeding van de spieren te verbeteren en daarmee de nodige klachten als spierpijn, hoofdpijn, nek- en schouderklachten etc. te verlichten. Daarnaast heeft massage een ontspannend effect wat vooral van belang is om te komen tot een optimale toestand voor herstel en reparatie van het aangedane gebied.

Er zijn meerdere soorten van massage technieken waar ik gebruik van maak; zoals klassieke massage, hotstone- massage, segmentale massage therapie en sportmassage.

Een hulpmiddel hierbij is ook het toepassen van cupping. Cupping is een techniek waarbij de huid wordt aangezogen om o.a. stagnatie in dieper gelegen weefsels aan te pakken en naar de oppervlakte te trekken. Hierdoor wordt de bloedvoorziening in de huid enorm bevorderd en kan de huid verkleuren van rood tot diep blauw. De huidverkleuringen lossen weer op en de afvalstoffen die naar de oppervlakte zijn getrokken verdwijnen eenvoudig of snel door de verbeterde doorbloeding.

Massagetherapie wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar.


Shiatsu

Shiatsu betekent vingerdruk massage. Het is een behandeling waarbij o.a. duimen, vingers en handpalmen worden gebruikt op het lichaam. Binnen de Traditionele Chinese Geneeswijzen is Shiatsu een algemeen bekende toepassing om via vingerdruk blokkades in de zgn. meridianen op te sporen en energie weer vrijuit te laten stromen door het lichaam.

Meridianen staan in verbinding met o.a. het stofwisselingssysteem, immuunsysteem, spijsverteringssysteem van het lichaam waardoor op deze wijze ook contact met organen kan worden beïnvloedt. Het gevolg van een Shiatsu behandeling is over het algemeen een optimalisering van de lichaamssystemen waardoor herstel van klachten kan optreden. Als Advanced Shiatsu Practitioner voer ik Shiatsu ofwel op de behandeltafel ofwel op een grondmat uit. (Ryoho en/of Zen-style)

Bij de juiste aanvullende ziektekostenverzekering wordt Shiatsu deels of geheel vergoed door uw ziektekostenverzekering.

Access Bars®

Access Bars is een prachtige verzameling van grepen, die je helpen om meer bewust te zijn in het dagelijks leven. Ze helpen de dingen bekrachtigen die belangrijk zijn en energie geven.

Het hoofd bezit 32 drukpunten (Bars) waarin onbewust allerlei ballast ligt opgeslagen. Alle oordelen, ideeën, houdingen, overtuigingen, emoties, gedachten en aannames die in het leven zijn eigen gemaakt, worden in die punten opgeslagen en kunnen belemmerend gaan werken. De overbodige ballast,  bewust en onbewust zal verdwijnen, indien men bereid is het los te laten.

Het is een zachte drukpunten behandeling op het hoofd, die ervoor zorgt dat de energie in je lichaam weer gaat stromen waardoor fysieke en/of mentale blokkades in het lichaam worden opgelost.

Deze behandeling is zeer geschikt wanneer iemand last heeft van stress, vermoeidheid of belemmerende overtuigingen. Er ontstaat weer rust in het hoofd en ruimte in het lichaam. Je ervaart helderheid en inzicht.

Reacties na een Access Bars behandeling:
* ik ben minder druk in mijn hoofd
* ik ben eindelijk van mijn hoofdpijn af
* ik ervaar meer rust
* ik durf gewoon nee te zeggen (zonder me schuldig te voelen)
* ik laat me niet meer zo meeslepen door mijn emoties
* ik kan beter relativeren
* ik voel meer zelfvertrouwen

Afhankelijk van uw ziektekostenverzekering wordt de Access Bars behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed.

VLOW® Borstweefseltherapie

VLOW® therapie staat voor Veneuze Lymfatische Optimalisatie van het Weefsel en staat vooral in dienst van de Borstgezondheid!

VLOW® therapie helpt vrouwen hun borstklachten te verminderen en te genezen. Dit door middel van borstbehandelingen en natuurgeneeskundige adviezen met een zachte, natuurlijke en preventieve aanpak. De behandeling zorgt voor een betere doorbloeding van de borsten en dus ook een betere afvoer van afvalstoffen. Na een borstbehandeling voelen de borsten weer zachter en voller aan én wordt het vrouwelijk zelfbeeld versterkt.

Een VLOW®  borstweefselbehandeling kan worden toegepast:

 • Bij pijnklachten aan de borst; pijnlijke plekken; pijn voor of na de menstruatie;
 • Bij verhardingen, oneffenheden, kleine cysten of opgezette klieren in het borstweefsel;
 • Bij terugkerende ontstekingen; mastitis of mastopathie;
 • Als voorbereiding op de zwangerschap en het geven van borstvoeding;
 • Voor een betere doorbloeding van het borstweefsel, waarmee borstkanker mogelijk vermeden kan worden;
 • Als er zorgen zijn over de borsten.

Een VLOW® Borstweefselbehandeling wordt bij voorkeur niet gegeven:

 • Bij zwangerschap;
 • Bij verzwakt zijn of lichamelijke uitputting;
 • Na een recente operatie;
 • Als er een mammografie gepland staat;
 • Als er sprake is van borstkanker;
 • In geval van een ontsteking
 • In geval van een behandeling, bestraling etc.

Bij de juiste aanvullende ziektekostenverzekering wordt VLOW® borstweefselbehandeling deels vergoed door de ziektekostenverzekering.


Manuele Lymfe Drainage

Manuele Lymfe Drainage I

Manuele lymfe drainage wijkt af van andere massagetechnieken als Shiatsu en sportmassage. Het is een techniek met een zachte massage, die een diepe ontspanning tot gevolg heeft. Een goede techniek is vereist, want het te behandelen lymfesysteem kent z.g. ‘eenrichtingswegen’ waardoor een bepaalde massagerichting noodzakelijk is.

De techniek wordt in eerste instantie ingezet bij lymfe oedemen. Met de manuele lymfe drainage wordt ook het parasympatische deel van het autonome zenuwstelsel gestimuleerd, waardoor rust, ontspanning, opbouw en herstel in het lichaam kunnen plaatsvinden. Het is een erg mooie techniek om toe te passen en is inzetbaar bij de meest uiteenlopende ziektebeelden.
Manuele lymfe drainage biedt tevens effectieve mogelijkheden:

 • om in contact te komen met je eigen energie;
 • om het afweersysteem te versterken;
 • om afvalstoffen en ook spanningen en emoties kwijt te raken;
 • om overtollig lymfevocht af te voeren.

Het werkt bovendien ondersteunend bij verschillende ziekteprocessen zoals ADHD, stress gerelateerde klachten, burn-out en pijnklachten.

Manuele lymfe drainage II

Hierbij is het mogelijk om met manuele lymfedrainage de z.g. secundaire lymfe oedemen te behandelen. Als gevolg van bijv. een borstoperatie kunnen lymfeklieren verwijderd worden, waardoor de afvoer van lymfe in het geopereerde gebied ernstig verslechterd wordt. Het gevolg is dan het z.g. secundaire lymfe oedeem en de bijbehorende complicaties.

Ook zo’n secundair lymfe oedeem kan goed behandeld worden door manuele lymfe drainage. De toepassing van de methode geeft ontlasting van lymfe in het oedeemgebied, waardoor het oedeem en de complicaties verminderd worden en het parasympatische deel van het autonome zenuwstelsel ondersteund wordt.

Bij de juiste aanvullende ziektekostenverzekering wordt manuele lymfe drainage deels of geheel vergoed door de ziektekostenverzekering.Omdat ik BIG geregistreerd HBO-Verpleegkundige ben, voldoe ik, naast mijn diploma’s en de eisen van de beroepsverenigingen en ziektekostenverzekeringen eveneens aan de Medische- en Psychische Basiskennis. Hierdoor is het mogelijk met de juiste aanvullende verzekering een deel van de behandeling
 geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen bij de ziektekostenverzekeraar. Op de vergoedingen pagina kunt u een overzicht vinden van behandelingen die vergoed worden.